Grenseløse skimuligheter

Har du noen gang prøvd deg på en grenseløs skitur? Hvis ikke bør du vurdere å prøve en av vinterens vakreste fjellskiturer i området Kilpisjärvi – Käsivarsi – Halti – Reisa.

Har du noen gang prøvd deg på en grenseløs skitur? Hvis ikke bør du vurdere å prøve en av vinterens vakreste fjellskiturer i området Kilpisjärvi – Käsivarsi – Halti – Reisa. Med utgangspunkt fra Kilpisjärvi Visitor Centre kan du gå rett inn i et flott vinterlandskap med et vell av muligheter for flotte skiturer, trivelige hytter og mange naturopplevelser.

Urtasvaggi

Haldi Transboundary Area, Käsivarsi og Reisa

Dette området omfatter store deler av Finlands verden av høyfjell og ligger inntil grensen mot Norge og Nord-Troms. Her kan du, bokstavelig talt, gå grenseløse skiturer og bruke fjellområdene fritt på både norsk og finsk side. Gjennom flere år har myndighetene på norsk og finsk side samarbeidet for en bedre forvaltning av områdene og for å gi besøkende en god og enkel besøksopplevelse. Nå er dette også formalisert i en egen sertifiseringsordning som du kan lese mer om her.

 

Kopmajokihytta

 

I april og mai er det lange, lyse vinterdager i området. Dersom du starter ut fra Kilpisjärvi Visitor Centre kan du følge merkede løyper helt fram til toppen av fjellet Halti, underveis er det en rekke hytter som er gode overnattingstilbud. Her er også mange fjellvann der du kan isfiske. Om du vil gå mot Norge og Reisa er det bare å legge kursen mot Kopmajoki / Goapmajohka og der finner du en liten, åpen hytte før du kommer på vannet Somajavri / Somasjärvi på riksgrensen. For mer inspirasjon, informasjon og opplysninger kan du kontakte Kilpisjärvi Visitor Centre her eller Besøkssenter Reisa nasjonalpark – Halti her.

God tur!

Kasivarsi chess at Termisjarvi
Skitur i vinterlandskap og solnedgang
Haltifjellet