Historisk vandring fra Ovi Raishiin til Sieimma 6. september

Nord-Troms Turlag og Halti nasjonalparksenter inviterer til en flott vandring i Reisadalen, søndag 6. september kl 11.00 – 18.00. Turen følger den Historiske vandreruten i Reisadalen, og vi stopper underveis for ulike tema og innslag.

Oppmøte er ved Ovi Raishiin klokka 10.30 og vi samkjører opp til enden av skogsveien der vi starter å gå etter den øvre stien mot Sieimma. Vi regner med et par timers rolig gange oppover på en god sti, og underveis på vandringen stopper vi flere steder for å se på fortidsminner og lære mer om Reisadalens kulturhistorie som elvebåt, tjæremila, tømmer-fløting m.v. Ved Sieimma ser vi på den unike bergkunsten. Det vil bli servert bålkaffe, te og noe å bite i ved ankomst i Sieimma.

Turen er omtrent 4-5km en vei og vi beregner 4 – 5 timer på turen fram og tilbake. Tilbake på Ovi Raishiin blir det en samling inne med oppsummering av tema fra turen, og en felles middag for de som ønsker dette (Reisagryte til kr 150,-). Agnete Båtnes Braaten avslutter kvelden med sang og joik, før vi runder av og avslutter.

Velkommen med på en flott tur!

Påmeldings info:

Gratis arrangement, kun betaling for evt middag.

Påmelding: før 30 august til Halti info på 775 88 251 mellom 10.00 – 15.00, eller info@halti.no – eller kom innom.

Påmelding også via turlagets Internett side som du finner her: https://nord-troms.dnt.no/aktiviteter/123506/885395/

 På grunn av korona har vi et begrenset antall deltakere.

Tømmerhytte
Sieimmastua
Bergkunst
Bergkunst