Grenseløs vintervandring

Før tiltakene mot koronasmitte ble satt i kraft fikk fire franskmenn nyte det grenseløse vinterlandskapet mellom Nordreisa og Enotekiö.

En liten fransk gruppe på fire personer besøkte nylig fjell og vidder i Reisa nasjonalpark, Reisadalen, Käsivarsi og Kilpisjärvi. Her fikk de oppleve en fantastisk natur, der de bokstavelig talt ferdes grenseløst mellom Norge og Finland, Nordreisa og Enotekiö. Vi traff dem på Ovi Raishiin hvor de overnattet et par netter og avventet sterk vind fra nordvest. Her hvilte de ut i lune hytter, tok badstu og opplevde flotte kvelder.

Fra Kilpisjärvi til Porojärvi og Reisa

Brigitte Travers og hennes tre venner OmOM, KMkM og BoBo er alle fra Grenoble i Frankrike. De er voksne folk i pensjonistalder som var på langtur, og MoMo har 25 års erfaring med skiturer i Norge og Skandinavia.

 

 

Det var en imponerende vinterferd de gjennomførte! Fra Kilpisjärvi har de gått østover mot Norge og indre områder av Reisadalen, deretter dreid nordvestover igjen mot Somajavri og Norge før de tok en nordøstlig kurs og kom til Reisadalen og Ovi Raishiin etter fire netter i ulike hytter underveis.

Stort sett overalt tråkket de sine egne spor og alle fire hadde hver sin pulk. De ble imponerte over det store, vide fjell- og viddelandskapet og den dype og markerte Reisadalen. Her fikk de opplevelser for livet, sa de.

De var godt forberedte, erfarne og hadde godt og egnet utstyr for norske vinterfjell. Gjennom kontakt med besøkssenteret på Halti og vår finske kollega Kilpisjärvi Visitor Center, fikk de tips, informasjon og kart som danner grunnlaget for en fin tur. Alle fire er medlemmer i Club Alpin France (CAF), som er tilsvarende Den norske turistforening (DNT).

 

Fraråder langturer i fjellet

På grunn av den raske utviklingen av korona fraråder DNT nå langturer i fjellet. Alle hytter er også stengt, og åpne buer skal kun brukes ved nød.

 

 

 Nærområde-turer fra Ovi Raishiin

Mars lover sol og påskestemning. Reisa nasjonalpark oppfordrer alle til å benytte seg av de mange mulighetene for flotte dagsturer. Ovi Raishiin tilbyr vakker utsikt over Reisadalen og er et godt startpunkt for slike turer.