Fuglekasser rundt Ovi Raishiin

Hekkesesongen er en travel tid der fuglene skal rekke å finne seg en partner, bygge reir samt fostre opp unger – alt i løpet av den korte nordnorske sommeren.

Unger av måltrost

 

Flere av våre småfugler er såkalte hullrugere, noe som vil si at de foretrekker å bygge reir i hulrom, som for eksempel uthulte trestammer. Egnede reirhull er ofte en mangelvare, så det å henge opp fuglekasser kan derfor være en fin måte å hjelpe fuglene. Fuglene kan også være til nytte for oss mennesker. Enkelte fugler, som for eksempel fluesnappere, kan fange flere tusen mygg i døgnet. Samlet vil et fluesnapper-par fange rundt én million mygg i løpet av en sommersesong.

 

Svarthvit fluesnapper

 

Ved Ovi Raishiin har vi hengt opp fuglekasser beregnet for flere ulike arter. Per dags dato er det hele tre par med svarthvit fluesnapper som har etablert seg. Dette kan derfor redusere den lokale myggbestanden med hele tre millioner individer. Andre hekkefugler man kan observere i kassene og området rundt er kjøttmeis, linerle, kvinand og ulike troster. Vi har også en fôringsplass som er hyppig besøkt av blant annet dompap, grønnfink, bjørkefink, gråsisik og granmeis.

 

Linerle

 

Dersom du ønsker å lære mer om fuglelivet i Reisedalen, følge med på utviklingen i kassene vi har hengt opp, samt hvordan du kan bygge og henge opp dine egne kasser er du hjertelig velkommen til oss på Ovi Raishiin. Vi er bemannet tirsdager 10.00-18.00, onsdager 09.00-16.00 og fredager 10.00-18.00.

Velkommen til en fuglerik opplevelse.