Utstilling på Halti

Nord-Troms museum og Halti nasjonalparksenter samarbeider om utstillinger.

Skitur – før og nå

15. april var det påskeåpen dag på Halti og over 130 besøkende fikk med seg åpningen av samarbeidsutstillingen «Skitur – før og nå». Over to rom kunne gjester sammenligne nye og gamle ski, soveposer, kaffekjeler, kompass og annet utstyr.

Vi har også hatt besøk av skoleklasser, lag, bedrifter og ungdomsgrupper på kurs og foredrag om skred. Takk til alle for god innsats!

 

Et naturlig samarbeid

Utstillingen var et resultat av samarbeid mellom Nord-Troms museum og Halti nasjonalparksenter som begge har lokaler på Halti. Samarbeid som dette synliggjør det nære forholdet mellom natur og kultur. Reisaelva strekker seg fra vidde til kyst og den frodige naturen rundt har trukket til seg folk i tusenvis av år. Næring, kultur og bruk av området har tatt mange former – fra bergmalerier til stakebåter.

 

Bare starten

«Det er viktig å løfte formidlingen på Halti og bruke det tverrfaglige miljøet på huset», sier Kaisa Maliniemi, leder for Nord-Troms museum og Odd Henrik Rudberg på Halti nasjonalparksenter. De planlegger fortsatt samarbeid og ny utstilling mot sommeren. Denne gangen er det plantelivet i Reisadalen, samt nyttevekster, som skal fram i lyset.

Velkommen inn!

 

Det er store forskjeller på materiale i det meste av tur-utstyr, men reinskinnet består!

Skredkurs for ungdom utenfor Halti.

 

Takk til vår samarbeidspartner Nord-Troms museum.