Ny teknologi i bruk av nasjonalparkstyret

Reisa nasjonalpark har satt ut hydrofoner i elva for å få bedre oversikt over ferdsel. Naturforvalterne vil følge med gjennom sommeren.

Reisa nasjonalparkstyre har telt besøkende i Reisa nasjonalpark en årrekke. Blant annet ligger det og har ligget tellere på Imo, Saraelv, Mollis og Sieimma. Det gir gode data på antallet besøkende og man er i stand til å si noe konkret om utviklingen i besøkstall.

 

Hydrofon teknisk utstyr
Hydrofon

 

I sommer vil nasjonalparkstyret prøve ut nytt utstyr som teller båter på elva. Ved hjelp av hydrofoner, som legges under vann på egnede lokaliteter, kan det spilles inn lyd. Lyden lagres i filer som etter hvert lastes ned i en datamaskin, og tolkes nærmere. Målet med utprøvingen er å få en omtrentlig oversikt over ferdselen på elva, samtidig som ny teknologi prøves ut.

 

Man utstyr
Reisa nasjonalparkstyre registrerer ferdsel på elva

 

Nasjonalparkforvalter Asgeir K. Blixgård og naturveileder Nina Storm fra Halti nasjonalparksenter la ut hydrofonene i forrige uke, og venter nå spent på resultatene.

 

Man kivnne båt
På jobb i Reisa nasjonalpark

 

Dersom du skulle komme over en slik hydrofon er det flott om du lar den ligge. Den skal være sikret i et eget tau, og skal ligge der den ligger. Har du mistanke om at den er skadd, eller kan drive nedover elva så må du gjerne sikre den og gi oss beskjed på Halti eller Ovi Raishiin

Hydrofon teknisk utstyr
Hydrofon