Storslett nasjonalparklandsby er innfallsporten til et av landets vakreste vernede områder; Reisa nasjonalpark, og fungerer som et knutepunkt for naturopplevelser i Nordreisa nasjonalparkkommune.

På Storslett finner du det du trenger for å kunne ferdes i nasjonalparken og randsonene rundt den. Vi har et godt utvalg butikker med et personale som tar service og vertskap på alvor. Handelsstanden er preget av vår natur- og kulturtilknytning, og er unik, med unike produkter. Vi har lokalproduserte gårdsprodukter og serveringssteder som har fått nasjonale utmerkelser,
anerkjente duodjikunstnere og kunnskapsformidlere som kan gi deg kulturopplevelser basert på trestammers-møte.

Sommeraktiviteter

Vandring

Ta bena fatt og opplev nasjonalparklandsbyen og områdene rundt den til fots. På Storslett har vi flere tilrettelagte friluftsområder, som kan besøkes av alle.

Du finner mange forslag til fine turer på Storslett og i Nordreisa på Ut i Nord og UT.no

Foto: Ørjan Bertelsen

Elvebåt

Opplev nasjonalparklandsbyen og Reisaelva i den tradisjonelle elvebåten. I Nordreisa finner du flere aktører som kan ta deg med på elvebåttur i det arktiske elvelandskapet:

Amazing Troms

Reisabåt

Saraelv Villmarkssenter

Foto: Ørjan Bertelsen

Padling

Lei deg en kano og opplev Reisaelva og villmarka på egenhånd. Flere aktører i Nordreisa tilbyr utleie og transportering av kano:

Saraelv villmarkssenter

Reisa friluftssenter

Reisabåt

Foto: Rune Benonisen

Laksefiske

Reisaelva er et anerkjent laksevassdrag som strekker seg 120 km gjennom det arktiske landskapet, med utspring fra innsjøen Ráisjávri i Reisadalen til munningen i Reisafjorden på Storslett.

Reisa Elvelag står for forvaltning, administrasjon og drift av Reisaelva. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside.

I Nordreisa finner du flere aktører som kan tilby deg informasjon, guiding og overnatting ved elvebredden om du ønsker å prøve fiskelykken i Reisaelva:

Saraelv Villmarkssenter

Reisa friluftssenter

 

Foto: Ørjan Bertelsen

Halti

Halti er ett av de største utviklingstiltak i Nordreisa kommune i nyere tid. Halti er et senter for kompetanse, utvikling, kultur, utdanning og opplevelse i Nord-Troms og en viktig ressurs for å styrke det regionale kulturliv, samt natur og kulturbasert næringsliv.

På Halti finner du blant annet turistinformasjonen, Halti nasjonalparksenterer, Nord-Troms Museum, Halti Kulturscene, Nordreisa kino og Nordreisa bibliotek.

Du finner mer informasjon om Halti og kommende arrangementer her.

 

Foto: Nordreisa kommune

Kultur- og historie

Om du ønsker å komme tettere inn på vår kultur og historie finnes det på Halti Nord-Troms Museum, Halti Kulturscene, Nordreisa kino og Nordreisa bibliotek.

 

Nord-Troms Museum

Halti kulturscene

 

Liten jente som utforsker
Foto: Nord-Troms Museum

Badstue og bad i Elveparken

Visste du at badstue eller sauna var en felles nordisk badeskikk fram til reformasjonen i 1537? I Nordreisa står denne tradisjonen fortsatt sterkt, og ved elvebredden i nasjonalparklandsbyen er det satt opp en badstue du kan leie. Badstubesøket ditt kan du kombinere med et forfriskende bad i Reisaelva. Om du ønsker å leie badstua kan du henvende deg på Haltibygget som ligger like i nærheten.

Halti

 

Foto: Ørjan Bertelsen

Lyngshest

Lyngshesten er en av tre nasjonale norske raser av meget gammel opprinnelse, og rasen har en geografisk, kulturell og historisk tilknytning til vår kommune. Vil du å dra på ridetur kan disse aktørene kontaktes:

Nordreisa rideklubb

 

Foto: Ørjan Bertelsen

Havfiske

Den vakre arktiske kysten kombinert med profesjonelle aktører som tilbyr losji og båtuleie legger et godt grunnlag for en vellykket fiskeferie for deg og ditt reisefølge.

Havnnes handelssted – Arctic Paradise Resort

Lyngen North

 

Foto: Havnnes Handelssted

Vinteraktiviteter

Langrenn

I Nordreisa er det et mangfold av løypenett for den aktive og lekne. Vi har milevis med oppkjørte skiløyper og flere områder i nærheten av parkering som egner seg for snølek og bålkos.

Saga skianlegg er hovedanlegget for ski og skiskyting, og ligger 1 km fra Storslett sentrum. I Saga er det også veldig fine forhold for aking og en båltur.

Du finner flere gode turforslag hos www.ut.no

 

Foto: Ørjan Bertelsen

def

Halti

Halti er ett av de største utviklingstiltakene i Nordreisa kommune i nyere tid. Halti er et senter for kompetanse, utvikling, kultur, utdanning og opplevelse i Nord-Troms og en viktig ressurs for å styrke det regionale kulturliv, samt natur og kulturbasert næringsliv.

På Halti finner du blant annet turistinformasjonen, Halti nasjonalparksenter, Nord-Troms Museum, Halti Kulturscene, Nordreisa kino og Nordreisa bibliotek.

Du finner mer informasjon om Halti og kommende arrangementer her.

Foto: Nordreisa kommune

Kultur- og historie

Om du ønsker å komme tettere inn på vår kultur og historie finnes det på Halti Nord-Troms Museum, Halti Kulturscene, Nordreisa kino og Nordreisa bibliotek.

Nord-Troms Museum

Halti kulturscene

Liten jente som utforsker
Foto: Nord-Troms Museum

Nordlys

Mennesker fra hele verden drømmer om å oppleve naturens eget fyrverkeri på den arktiske himmelen, og få steder på jorden kan tilby et bedre lysshow enn det du finner i Nord-Norge. For lokalbefolkningen i Nordreisa er nordlyset en del av hverdagen i vinterhalvåret. Det er lettest å oppleve lysshowet fra slutten av september til slutten av mars når det er mørkt fra tidlig ettermiddag til sent på morgenen.

 

 

Foto: Ørjan Bertelsen

Attraksjoner

Tørfoss kvengård

Tørfoss kvengård ligger i Reisadalen, og består av våningshus, bårstue, røykbadstue, driftsbygninger og tre buer.

Gården vitner om den kvenske innvandringen til Nord-Norge på 1700- og 1800-tallet, og her kan du oppleve hvordan en kvensk familie levde under innvandringen, og hvordan kvenenes kultur skiller seg fra norsk og samisk.

Du finner mer informasjon om Tørfoss kvengård hos Nord-Troms Museum.

Foto: Halti Kvenkultursenter

Nordreisa kirke

I Reisadalen, omtrent 40 kilometer fra Storslett er det et område som heter Kirkestilla. Det var der de sagde tømmeret som ble sendt nedover elva til Storslett og skulle bli til Nordreisa kirke.

Nordreisa kirke ble innviet 8. oktober 1856 av biskop Knud Gislesen, og mang en kirkegjenger har nok latt seg imponere over de mektige tømmerstokkene og lafteteknikken som ble utført i en tid med bare hånddrevne verktøy.

Du finner mer informasjon om Nordreisa kirke på hjemmesiden til Nordreisa sokn.

Foto: Nordreisa kommune

Havnnes handelssted

Havnnes er et gammelt handelssted ligger på Uløya i Nordreisa, og er Norges nordligste bevarte handelssted som fortsatt er i drift.

I motsetning til de fleste hus på Uløya ble ikke bygningene på Havnnes brent under evakueringen høsten 1944. De fleste av husene er nå fredet, og handelsstedet er et vakkert og yndet sted for turister.

Siden 1868 har handelsstedet vært eid av familien Giæver. Firmaet Johs H. Giæver driver nå produksjon og eksport av fiskeprodukter, fortrinnsvis tørrfisk. I tillegg drifter de den lokale landhandelen, og tilbyr overnatting og en rekke aktiviteter for turister.

Du kan lese mer om Havnnes handelssted på deres hjemmeside.

 

Foto: Johs. H. Giæver

Kronebutikken

Kronebutikken» er en gammel landhandel bygget av tradisjonelt tømmer. Kronebutikken ble bygget i 1928 av Adolf T. Hansen og Arne Hansen Krone.

Bygget har opprinnelig vært lokalisert på Storslett, men er i senere tid flyttet til Høegvollen i Sørkjosen.

 

Foto: Ørjan Bertelsen

Mer informasjon om attraksjoner i Storslett nasjonalparklandsby og Nordreisa kommune kommer.

 

Mer informasjon om attraksjoner i Reisa nasjonalpark finner du her.

Mat og drikke

I Nordreisa skapes det store verdier av de ressursene vi har tilgjengelig. Hos oss finner du råvarer av høy kvalitet, med smak av fjell, vidde, skog og sjø. Vi har anerkjente og prisbelønte produsenter og serveringssteder som kan gi deg unike matopplevelser i arktiske omgivelser.

 

Serveringssteder:

Bios Café

På Taket Kafé

Fristelsen bakeri og konditori

Reisafjord Hotel

 

Matprodusenter:

Johs H. Giæver

Reisa AS

Fallvik gård

Shopping og service

På Storslett finner du det du trenger for å kunne ferdes i nasjonalparken og randsonene rundt den. Besøk våre særegne butikker og bli møtt av et personale som tar service og vertskap på alvor.

 

Håndverk

 

Landsbyhus

Ta en reise tilbake i tid! Les mer om våre landsbyhus og kulturhistoriske bygg og bli bedre kjent med historien vår.

Lykkesenteret 

Midt på Storslett finner du Lykkesenteret, et handelshus med flere butikker og en kaffebar. Det var de to brødrene Thorvald og Bjarne Henriksen som satte opp bygget i 1964. Thorvald skulle starte en moderne kolonialbutikk i 1.etasje og det skulle bli leiligheter i 2.etasje.

Foto: Jørn Holm

Hovedveien 43 – Det gamle Samvirkelaget i Sørkjosen

Samvirkelaget i Sørkjosen ble bygd i 1948-49 som en del av gjenreisninga i landsdelen etter 2. verdenskrig. Området kalles fra gammelt av for Baisit som er navnet på en av de første gårdene i Sørkjosen. I 2012 kjøpte Joda Eiendom AS det gamle samvirkelaget fra Coop Nord. I det nå renoverte bygget drives det nå malermesterbedrift, samt interiørbutikk. I andre etasje er det også 4 små leiligheter som leies ut på kort- og langtidsleie.

 

 

Foto: Jørn Holm