Vandreruter i og ved Reisa nasjonalpark

Her finner du vandreruter som er tilrettelagt i eller i nærheten av Reisa nasjonalpark.

Nordkalottruta (Reisavann-Kilpisjärvi)

Nordkalottruta er en ca 800 km lang merket vandresti. Fra Sulitjelma i Nordland til Kautokeino i Finnmark går ruta i grenseområdene til Norge, Sverige og Finland. På turen får man oppleve nordlig natur på sitt beste. Terrenget varierer mellom høyfjell, dype daler og viddelandskap. Deler av Nordkalottruta går gjennom Reisa nasjonalpark og områdene rundt.

Delen av Nordkalottruta som går gjennom Reisa går fra Reisavann til Sieimma. Det er vanlig å gå til veienden ved Saraelv, totalt 61 km, og bruke 2-3 dager på denne marsjen. Her finner du kort beskrivelse av den delen av Nordkalottruta som går i Reisa og områdene rundt.

http://reisanasjonalpark.no/wp-content/uploads/dsc01310-680x450.jpg

Vandring til Sarafossen

Saraelv, 9151 Storslett

Sarafossen er et mektig skue, og er en av de høyeste fossene i Nordreisa. Den er lett tilgjengelig og ligger i gangbar avstand (3 km) fra Ovi Raishiin –  Visitor point Reisadalen. Parkeringsplassen til Sarafossen finner du langs Rv. 865, cirka 500 meter før Saraelv. Det går en skiltet sti fra parkeringsplassen og de 900 meterne opp til fossen.

http://reisanasjonalpark.no/wp-content/uploads/sarafossen2031050420-204-680x450.jpg

Vandring til Sieimma

Sieimma, Reisa nasjonalpark i Storslett

Sieimma er en av de vakreste plassene i Reisadalen – og her starter Reisa nasjonalpark. På stedet finner du bålplass med benker og bord. Det er en alternativ rute som ikke følger elva, og turen til Sieimma kan derfor gjøres som en rundtur ved å gå de ulike stiene fram/tilbake.

http://reisanasjonalpark.no/wp-content/uploads/sieimahytta-680x450.jpg

Topptur til Ráisduottarháldi

Ráisduottarháldi landskapsvernområde

Ráisduottarháldi er Nordreisa kommunes høyeste fjelltopp, på 1361 meter over havet. Ingen fjell lenger øst på Nordkalotten er høyere. Fra toppen er det flott utsikt i alle retninger og man ser utover store deler av nasjonalparken.

Fra toppen er det omtrent to km til Finlands høyeste topp, Halti, på 1331 meter over havet.

Toppen ligger i Ráisduottarháldi landskapsvernområde, som ligger inntil Reisa nasjonalpark i vest. Startsted for turen er ved Guolasjávri, innfallsporten til Reisa i vest. Turen er ca 5 km, og går i mye ur.

http://reisanasjonalpark.no/wp-content/uploads/raisduottarhalti-rb-680x450.jpeg